Montarea teracotei

Montarea teracotei

Recomandată pentru amenajările în stil rustic, provensal, toscan, dar nu numai, teracota este o placare des utilizată. Aceasta este un compus obţinut din argilă calcaroasă, arsă în cuptor la temperaturi de aproximativ 900 de grade Celsius, fapt care nu permite vitrificarea acesteia. Tocmai de aceea teracota este poroasă, spre deosebire de plăcile de ceramică care au un aspect mat. Nefiind vitrificate, plăcile din teracotă brută sunt mai puţin rezistente decât cele din ceramică. Dar, pentru că sunt frumoase şi pentru că se integrează foarte bine în amenajări interioare, producătorii au găsit soluţii pentru a le transforma în placaje ideale atât pentru interiorul caselor, cât şi pentru exterior.


Astfel, teracota este impregnată cu produse izolatoare pentru a rezista schimbărilor bruşte de temperatură şi umidităţii crescute, fiind recomandată pentru placări în băi şi bucătării. Plăcile din teracotă sunt materiale ecologice, fiind recomandată utilizarea acestora datorită funcţiei de regla temperatura şi umiditatea, dar şi pentru că este un bun izolant fonic. Există plăci ceramice din teracotă care au fost lpcuite şi apoi pictate, iar aspectul poros, caracteristic acestui material, se pierde, însă pardoseala se transformă într-un adevărat covor.

Montam orice tip de cos de fum. semineu. soba de teracota. hote de restaurant sau cantina. …. si desigur, orice tip de placi de teracota