Hello our valued visitor, We present you the best web solutions and high quality graphic designs with a lot of features. just login to your account and enjoy ...

    DESIGNUL VIN DIN INTERIOR
  • Solutii ingenioase
    Descopera-ti stilul
  • frumusetea sta in detalii

Majoritatea oamenilor sunt stresați când își amenajează casa pentru că se gândesc exclusiv la costuri.
In primul rand ar trebui sa te bucuri cand ai ajuns in acest stadiu pentru ca ai realizat ceva important in viata ta: ai propria casa! Si asta nu e deloc putin lucru.

Acum vine partea când trebuie să-ți amenajezi locuința și ai nevoie de ajutor. Cine ți-l poate oferi?
Evident un designer de interior.

Designerul de interior este un specialist ce te poate ajuta să-ți organizezi locuința, să o mobilezi și să o decorezi, scutindu-te de cheltuieli aiurea și de timp irosit. După ce ți-ai stabilit un buget pentru amenajare și ai un panou de idei poti apela la un designer.

Poti pregati, pana la intalnirea cu designerul, planul casei si cateva imagini, si le trimiti pe mail.
De ce e bine acest lucru?

Pentru că mintea unui designer de interior este setată să caute soluții, iar din prima poate sesiza unele aspecte la care nu te-ai fi gândit (extinderea vreunei camere către balcon sau holul casei, desființarea unora dintre ușile interioare sau înlocuirea lor etc.)

Când designerul a ajuns la tine, în locuința ce urmează a fi amenajată, are și el informații despre ce ar urma să amenajeze, dar și ce să testeze sau să întrebe (cum ar fi structura de rezistență, traseul instalațiilor, starea lor etc). Pe de altă parte, și tu ești pregătit cu panoul de idei ca să-i spui la ce visezi și ce necesități ai, dar și cu bugetul pe care să i-l comunici

Ce se intampla mai departe?

Nu fi speriat – ci fii pregatit

Da, la prima întâlnire designerul stă de vorbă cu tine și află ce-ți dorești și cum visezi viitoarea ta casă și vede la fața locului despre ce este vorba. Va testa zidurile, va întreba despre structura de rezistență etc.

Această primă întâlnire este practic o consultație care trebuie plătită. E ca și cum te-ai duce la un avocat care să te lămurească asupra unui contract sau la un medic pentru o primă investigație ori la un psiholog. Diferența este că designerul de interior vine la tine, nu te duci tu la el.


După prima etapă, consultația, un designer de interior agreat de tine
ar urma să te ajute cu următoarele servicii:


PROIECTARE

pe baza masurilor la fata locului


SELECTIE PRODUSE

din magazine - cu sau fara Dumneavoastra


URMARIRE SANTIER

la implementarea proiectului

Ce conține proiectul?

Va conține planuri în care sunt punctate compartimentarea spațiilor, modul de deschidere al ușilor, al ferestrelor, poziția prizelor, întrerupătoarelor, surselor electrice pentru corpuri suspendate (și poziția electrocasnicele și alte corpuri de iluminat), poziția gurii țevilor pentru obiectele sanitare, pentru chiuveta de la bucătărie, poziția centralei termice, a caloriferelor, a boilerului dacă e cazul. Apoi va conține așezarea în plan a mobilierului cu dimensiunile corecte și prezența unor elemente ambientale fixe dacă e cazul – paravane, dulapuri înzidite, nișe etc.

De regulă, pentru mobila la comandă se fac proiecte separate cu cote și cu vederi bidimensionale, adică mobilă văzută din față. Dacă proiectul prevede recompartimentări și locuința este una de bloc, pe baza proiectului trebuie obținute autorizațiile de la primărie, care pot dura circa 30 de zile până sunt obținute.

De aceea e indicat să începi proiectul iarna, când e timp de așa ceva și când primăriile nu sunt foarte solicitate, așa cum se întâmplă din primăvară până în toamnă când e sezon de construcții.

Proiectul se face având în vedere bugetul tău și va ține cont și de elemente din panoul de idei pe care i l-ai oferit designerului (din panoul tău poate să adapteze sugestii de culori, forme ale mobilierului etc).

De regulă, un designer de interior pornește de la partea practică (compartimentări, poziționare dotări, electrocasnice, mobilă etc.), după care trece la partea de culori. Adică mai întâi are grijă de funcționalitate și face un proiect în alb negru dacă vrei, după care vine și creează combinațiile de culori.

Proiectul de amenajare interioară nu e obligatoriu să conțină planșe 3D sau randări. La noi în țară, în lipsa unei proceduri clare de lucru, mulți designeri de interior, în special cei tineri, s-au gândit că le va fi mai ușor să-și ofere serviciile dacă fac randări, acele imagini 3D în care poți să vezi cum va arăta amenajarea. Dar aceste imagini durează foarte mult până sunt realizate și presupun un consum enorm de energie și timp pentru ele, iar clienții din păcate nu le apreciază.

Proiectul este foarte important

pentru că e baza la care se vor raporta toți cei implicați în amenajare, de la tine, care îți poți da seama cum va fi organizată locuința, și până la meșteri care au în față planurile și vor ști cum să procedeze.

De asemenea, este etapa care durează. Nu te aștepta ca un proiect să fie gata peste noapte doar pentru că se folosesc programe pe calcutor. Programele sunt menite să ajute designerii să calculeze mai ușor spațiile, să corecteze anumite inadvertențe, dar ei trebuie să introducă datele și să-și stoarcă creierii pentru a ține cont de fiecare amănunt.

Spre exemplu, dacă uită să treacă o singură priză, cum ar fi cea pentru aparatul de aer condiționat e greu de corectat pe șantier așa ceva. Sau dacă prevăd o ușă care se deschide spre dreapta în loc de stânga înseamnă că va trebui înlocuită o ușă cu tot cu toc. Deci, trebuie timp pentru ca acest proiect să fie făcut ca la carte, în acord cu bugetul tău. Un proiect bine făcut poate dura și 2-3 săptămâni.
În acelasi proiect se va ține cont de bugetul tău și vei găsi inclusiv indicații de culori și texturi, dar nu vor fi toate finale, adică exacte.


Cum adică?


Adică dacă ai bani puțini nu-ți vom propune marmură pe pardoseală, ci un parchet laminat de o anumită culoare, dar acest parchet urmează a fi ales în funcție de banii tăi (același tip de parchet poate fi mai ieftin sau mai scump în funcție de magazin).
De asemenea, nu-ți vom propune perdele și draperii dacă ai buget mic, ci storuri, dar și acestea vor fi alese din magazine unde au cel mai bun preț.
La fel, dacă ai buget mic nu va prevede desființarea de pereți (care costă), ci doar debarasarea de anumite uși.
Există diferențe și pentru mobila pe comandă. Același model poate fi realizat din PAL sau PAL cu MDF sau din panouri speciale. De asemenea, mobila din aceleași materiale, să zicem PAL, poate avea un preț la o firmă de execuție pe comandă și alt preț la altă firmă. <
Pe scurt: unele obiecte sau finisaje vei ști exact cât costă din proiectul designerului, altele urmează a fi alese, dar stilul, propunerile țin cont de bugetul tău general.
Cu proiectul în fața ta, designerul de interior îți va explica cum a gândit amenajarea pentru tine și cum a ținut cont de nevoile, visurile, dar și de bugetul tău. Sunt designeri care vin chiar cu două propuneri. Este faza în care se pot face modificări, ajustări în cazul în care sunt necesare.
15
Proiectul de amenajare interioara
costa in jur de 15 euro

Dupa finalizarea proiectului trebuie sa fii pregatit sa

rasplatesti efortul designerului

25
Daca contine randari poate ajunge si la 20-25 de euro pe metru patrat.
Designeri care percep sume mai mici de 15 euro pe metru pătrat, nu au cum să țină cont de bugetul tău (pentru asta le trebuie timp de documentare), ci îți vor oferi doar un plan minimal în care ai soluția despre cum să compartimentezi locuința, cum să așezi mobila și ce culori ai putea folosi pentru obiecte și finisaje.
Deci, proiectul este cel mai important serviciu oferit de către designer. El include: compartimentarea spațiilor (cu cote, uși, tâmplării), poziția și așezarea dotărilor (electrice, sanitare, termice), poziția și așezarea mobilierului și obiectelor, proiect de mobilier pentru mobila pe comandă, indicații privind finisajele (texturi, culori, forme) și combinațiile de culori.

Proiecte Design

Designerii echipei Teracota.md detin un portofoliu bogat de lucrari efectuate. Toate proiectele publicate pe pagina noastra, au fost realizate.